FOTO, VIDEO: Stanovnici japanskog grada stavili mrežu protiv bahatih turista koji prave selfije

Japanski grad Fudžikavagučiko postavio je danas veliku mrežastu barijeru na popularnom mestu za posmatranje planine Fudži.
FOTO, VIDEO: Stanovnici japanskog grada stavili mrežu protiv bahatih turista koji prave selfije
Foto: Beta/AP
Ograda je postavljena u pokušaju da se sve veći broj turista odvrati od fotografisanja. 
 
Najpoznatiji prizor u Japanu može se videti kilometrima unaokolo, ali meštanima Fudžikavagučika dosta je turista koji bacaju smeće, ulaze na privatne posede i krše saobraćajna pravila kako bi snimili fotografije.
Nezakonito parkirajući i ignorišući zabranu pušenja, nagurali bi se na trotoar kako bi snimili snegom prekrivenu planinu koja se fotogenično uzdiže u nebo iza prodavnice, rekli su stanovnici. 
 
Radnici su danas počeli da postavljaju crnu mrežu dimenzija 2,5 puta 20 metara, a kasno ujutro već su bili gotovi, rekao je novinar AFP-a s mesta događaja.
 
 
"Nadam se da će mreža sprečiti te radnje turista koje su opasne", rekla je za AFP stanovnica Miči Motomoči (41), koja vodi tradicionalnu japansku poslastičarnicu.
 
  • Pa

    21.05.2024 12:41
    ovo je odlična ideja! Još kada bi se kod nas dala primeniti na miting bus-trans sns turiste...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Poseta Veneciji biće još skuplja

Venecija želi da nastavi da naplaćuje ulazak za turiste na jednodnevne izlete nakon što se krajem ove nedelje završi probno razdoblje prvog ovakvog programa u svetu, piše nemačka agencija dpa.