Nilski konji Pabla Eskobara i dalje lutaju Kolumbijom

Kolumbijski narko bos Pablo Eskobar ubijen je 1993. godine, ali je iza sebe ostavio neobično nasledstvo: krdo nilskih konja.

Eskobar je 1980-tih godina od zoološkog vrta u Kaliforniji kupio četiri nilska konja koja je smestio na svoj ranč Hacienda Napoles koji se nalazi između Bogote i njegovog rodnog grada Medellina.

Nilski konji su bili deo zoo vrta koji je Pablo napravio i otvorio za javnost, a u posetu su dolazila školska deca kako bi videla žirafe, slonove, nilske konje i druge životinje.

Veruje se da danas ima oko 25 nilskih konja koji i dalje lutaju Napolesom, koji je zatvoren početkom 90-tih, a mnoge životnje su poslate u zoo vrtove. Nilski konji su jedini koji su ostali na ranču i razmnožili se.

Obližnji žitelji prijavili su Ministarstvu za zaštitu životne sredine kako često viđaju nilske konje.

"Počeli smo da istražujemo i ustanovili smo da svi oni potiču sa Eskobarovog ranča. Verujemo da ih ima čak 40, a ovaj broj bi za 10 godina mogao da naraste na 100, naravno ako ih niko ne bude ugrožavao", rekao je Karlos Valderama iz humanitarne organizacije "Webconserva".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.