Mladunčetu pande iz stomaka izvađen bambus veličine limuna

Veliko mladunče pande, glavna atrakcija zoo vrta u Vašingtonu, oporavlja se posle operacije kojom mu je iz debelog creva uklonjen bambus veličine limuna.

Zvaničnici zoo vrta rekli su da je jednogodišnja panda Bei Bei u stabilnom stanju i da su "prognoze veoma dobre".

Operacija je bila neophodna pošto je pandi ultrazvučnim pregledom otkrivena blokada "na vrhu tankog creva".

Bei Bei je ranije pokazivao znake nelagodnosti u želucu i mučnine, spavao je više nego što je normalno i nije jeo.

"Izuzetno sam ponosan i zahvalan našem timu čuvara, veterinara, osoblju za brigu o životinjama, medicinskim ekspertima volonterima i osoblju koje je pomagalo u izvođenju hitne operacije", rekao je direktor Smitsonijan nacionalnog zoo vrta u Vašingtonu Denis Keli.

On je rekao da su prognoze veoma dobre, ali da će za tim biti izazov da bezbedno prati pandu Bei Bei i da to zahteva i njegovu saradnju.

Velikom mladuncu pande tokom noći biće data voda, a kasnije će početi da dobija meku hranu kao što su slatki krompir i kruške.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.