VIDEO: Istraga u 92 zemlje zbog nelegalne trgovine životinjama

Međunarodna policijska organizacija Interpol saopštila je danas da je velika operacija protiv ilegalne trgovine divljim životinjama i drvenom građom dovela do zaplene u vrednosti od nekoliko miliona dolara i identifikacije 1.400 osumnjičenih širom sveta.
Operacijom koja je trajala mesec dana obuhvaćene su 92 države, navedeno je u saopštenju. Interpol navodi da je, pored ostalog, zaplenjeno 43 tone mesa divljači, uključujući medveda, slona, krokodila, kita i zebre, 1,3 tone slonovače, 27.000 gmizavaca, skoro 4.000 ptica, 48 živih primata i 14 velikih mačaka.
 
U saopštenju piše i da su u Los Anđelesu uhapšene dve stjuardese koje su u ličnom prtljagu prenosile kornjače ugrožene vrste kojoj preti izumiranje, kao i da su kanadske vlasti presrele kontejner sa 18 tona mesa jegulje iz Azije.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.