Naduvan hteo da ukrade majmuna iz zoo vrta, pa dobio batine

Džon Kasford (23) s Novog Zelanda na teži način je naučio da nije pametno kačiti se s majmunima, naročito ne kad se naduvaš.
Naduvan hteo da ukrade majmuna iz zoo vrta, pa dobio batine
Foto: Pixabay
Kasford je napušen došao na ideju da ukrade veveričastog majmuna iz zoološkog vrta, a zbog njihove sitne građe, mislio je da će to biti lako. 
 
Njegova se avantura završila tako što je jutro dočekao slomljene noge i bez dva zuba, iščašenog gležnja i prepun modrica koje je zaradio u obračunu s majmunima visokim oko 25 centimetara. Jedna majmunica je bila toliko uplašena da je ujutro čuvarima u zoološkom vrtu bilo potrebno dosta vremena da je pronađu.  
 
Džon je priznao da je bio "napušen kao zmaj", a budući da je već od ranije poznat policiji zbog napada na čoveka koji mu pijanom nije hteo da da cigaretu, osuđen je na dve godine i sedam meseci zatvora. Sudija je istakao da je ugrozio živote majmuna (koji su ugrožena vrsta), ali i da je mogao da napravi mnogo veći problem za celu zajednicu u slučaju da je jedan od njih pobegao tokom provale. 
 
Veveričasti majmuni su inače ugrožena vrsta koja naraste maksimalno 35 centimetara i teži u proseku oko jedan kilogram. Smatraju se jednom od najpametnijih vrsta primata, a opisuju se kao "maleni i nervozni". 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.