Australijski list proglasio kobilu Vinks za ličnost godine

U potrazi za australijskim uzorom, osobom vrednom, upornom i iskrenom, autralijski list Dejli telegraf ocenio je da tim kriterijumima odgovara samo jedan konj, odnosno kobila, koja je, prema oceni tog lista, zaslužila titulu Australijanca godine.
List je proglasio za ličnost godine kobilu Vinks, čistokrvnu pobednicu nekoliko trka, ocenjujući da su nedostajali ljudski kandidati dostojni te titule, koliko u političkom i sportskom svetu, toliko i u kulturnoj i obrazovnoj sferi.
 
"Da li pobednik odgovara australijskim vrednostima koje su, između ostalih, i fer plej i uljudnost", zapitao se list, navodeći dugačak spisak kvaliteta koji su osobi potrebni da bi zaslužila titulu.
 
Kobila koja će uskoro "otići u penziju" nakon što je osvojila nekoliko desetina trka, jedina odgovara svim kriterijumima, dodao je sidnejski list, navodeći da odluka "nije doneta tek tako".
 
Sve to dolazi uoči zvanične ceremonije proglašavanja "Australijanca godine", što je u toj zemlji veoma značajan događaj. Ceremonija je održava pred nacionalni praznik 26. januara, kojim se obeležava dolazak prvih britanskih doseljenika 1788. godine.
 
Među ranijim laureatima bili su naučnici koji su dobili Nobelove nagrade, kao i glumac Pol Hogan koji se proslavio likom "Krokodil Dandi" u seriji filmova.
  • Orwell Vegan

    26.01.2019 14:09
    Istina
    Najzad su priznali da je zivotinja bolja od coveka.
  • Lepota i sklad

    26.01.2019 09:34
    Kakva lepota, sklad i elegancija jedne plemenite i inteligentne životinje!
    Sve čestitke kobili Vinks, kao i onima koji su doneli takvu odluku i time konačno priznali doprinos životinja u oplemenjivanju naših života. Konačno je Čovek skinut sa pijedastala, na kom je često nezasluženo. Životinja je uvek iskrena i daje celu sebe, ne očekujući ništa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.