Retka crvena panda pobegla iz zoo vrta u Belfastu

Radnici zoološkog vrta u Belfastu u Severnoj Irskoj u nedelju su primetili kako je nestala crvena panda, a policija je izjavila kako verovatno "uživa u prirodnim znamenitostima mesta Glengormli", piše BBC.
Retka crvena panda pobegla iz zoo vrta u Belfastu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Policija je pozvala stanovnike da pripaze jer mogu naići na ovu ugroženu vrstu koja je samo malo veća od domaće mačke.
 
"Naš znatiželjni prijatelj još nije naučio saobraćajne znakove pa bi vozači takođe trebalo da budu na oprezu", izjavili su u policiji.
 
Crvene pande su noćne životinje i obično borave u šumovitim predelima. Nisu agresivne, ali mogu biti opasne ako su priterane u ćošak i ako se brane.
 
U junu prošle godine dve crvene pande rođene su u zoološkom vrtu u Kejvhilu, na severu Belfasta. Prirodno stanište im je na području Himalajea u Butanu, u južnoj Kini, Pakistanu, Indiji, Laosu, Nepalu i Burmi.
 
Crvena panda poznata je i kao mala panda zbog svoje veličine. Većinu vremena provodi na drveću; zbog oštrih kandži su dobri penjači, a svoje duge, prugaste repove koriste za ravnotežu. Spadaju u ugrožene vrste životinja.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.