VIDEO: U prtljagu na aerodromu otkriveno više od 1.500 kornjača

Filipinska policija zaplenila je više od 1.500 kornjača koje su pronađene umotane u selotejp u prtljagu na aerodromu u glavnom gradu Manili.
Kornjače pronađene u četiri neprijavljena kofera sa prtljagom mogle bi da se prodaju za više od 86.300 dolara.
 
Policija veruje da su koferi ostavljeni nakon što je njihov vlasnik saznao za oštre kazne za krijumčarenje životinja. Da je vlasnik uhvaćen sa koferima, bio bi osuđen na dve godine zatvora i platio bi novčanu kaznu od 3.860 dolara, piše BBC.
 
U prtljagu je pronađeno ukupno 1.529 kornjača, među kojima pojedine pripadaju zaštićenoj vrsti.
 
U Carinskoj službi je rečeno da je kornjače ostavio filipinski državljanin, koji se ukrcao na let filipinske avio-kompanije iz Hongkonga.
 
Pronađene kornjače pradate su Jedinici za praćenje krijumčarenja divljih životinja.
 
Kornjače se obično čuvaju kao egzotični kućni ljubimci, ali se ponekad koriste kao tradicionalni lek ili se u pojedinim delovima Azije poslužuju kao poslastica. Meso kornjača smatra se afrodizijakom, a kosti se pretvaraju u prah, nakon čega se koriste u medicinske svrhe.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.