VIDEO: Meče možda ubiju jer je suviše prijateljski nastrojeno prema ljudima

Meče koje se sprijateljilo sa posetiocima skijališta moglo bi da bude uspavano jer je navodno preblisko s ljudima, piše Unilad.
Nekoliko snimaka iz skijališta Northstar u Kaliforniji pokazuje kako medvedić bez straha dolazi do skijaša i njuška njih i opremu. Iako je do sada pokazivao samo prijateljsko ponašanje prema ljudima i nikad nije bio agresivan, stručnjaci za divlje životinje tvrde da je takvo ponašanje opasno i da će meče možda morati da bude ubijeno. 
 
En Brajant, direktorka udruženja "Bear League", koje se brine za zaštitu medveda i njihove prirodne okoline, objasnila je za NBC da bi problem mogao da se pojavi ako medved i u odraslom uzrastu bude tako slobodno pristupao ljudima. 
 
"Mladunče slobodno prilazi ljudima jer ne zna drugačije. To je vrlo retka pojava. Zamislite kako će biti kad dobije još stotinak kilograma. Biće velik i snažan, a još uvek će misliti da je u redu da prilazi ljudima. Neko će ga ustreliti", tvrdi ona. 
 
Brajant pretpostavlja da je meče ostalo bez majke i da je počelo da prilazi ljudima u potrazi za hranom i sigurnošću. 
 
Kalifornijska kancelarija za ribu i divljač je navodno uklonila meče iz skijališta i trenutno ga testiraju, nakon čega će odlučiti da li će ga smestiti u sklonište za životinje ili uspavati. Ako se pokaže da je previše privržen ljudima, verovatno će ga uspavati zbog sigurnosne pretnje, piše NBC. 
 
  • pirana

    21.04.2019 17:49
    Covek - najveca posast na planeti.
    Siroti meda :(
  • Šta reći...

    21.04.2019 12:10
    "Mladunče slobodno prilazi ljudima jer ne zna drugačije. To je vrlo retka pojava. Zamislite kako će biti kad dobije još stotinak kilograma. Biće velik i snažan, a još uvek će misliti da je u redu da prilazi ljudima. Neko će ga ustreliti", tvrdi ona.
    Ne verujem šta čitam: zbog njegove bezbednosti, da ga neko ne ustreli, oni će ga spasti tako što će ga na vreme ubiti (oni su to lepše rekli - uspavati). Koji idiotizam. Zar ne postoji neka treća opcija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.