Iznenada uginulo 28 nilskih konja u nacionalnom parku

Najmanje 28 nilskih konja pronađeno je mrtvo u nacionalnom parku na jugozapadu Etiopije.
Iznenada uginulo 28 nilskih konja u nacionalnom parku
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Lokalna državna televizija FANA javila je da su nilski konji uginuli u Nacionalnom parku Gibe Šeleko, koji je deo reke Gibe, najveće pritoke reke Omo u jugozapadnoj Etiopiji.
 
Direktorka Nacionalnog parka Gahrua Mega izjavila je da je i dalje nepoznat uzrok smrti nilskih konja, koji su uginuli u poslednje dve sedmice, od kojih njih 15 u jednom danu. Ona je dodala da stručnjaci pokušavaju da utvrde uzrok iznenadne smrti životinja.
 
U Nacionalnom parku Gibe Šeleko, koji se nalazi 250 kilometara jugozapadno od Adis Abebe, živi skoro 200 nilskih konja, na površini od 36.000 kilometara kvadratnih.
  • batman

    23.04.2019 10:15
    @bio diver
    Sumnjam na Jeremica, Djilasa i Obradovica. Svi dobro znaju da nilski konj redovno glasa.
  • Bio Diver

    23.04.2019 09:46
    Zitet
    Ako nije u pitanju kolektivno samoubistvo u okviru sektaškog žrtvovanja, moguće da su im krokodili podmetnuli pismo sa biološkim DNK oružjem te sad mogu bezbrižno da se brčkaju.
    Poljoprivreda i pesticidi ipak nisu dozvoljeni u NP.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.