VIDEO: Slonovi klečali u čast novokrunisanog kralja Tajlanda

Jedanaest slonova obojenih u belo, sa ukrašenim kljovama okupilo se danas, u pratnji dresera, ispred Velike palate u Bangkoku, odavajući počast nedavno krunisanom kralju Tajlanda.
Stotine čuvara slonova obučenih u kraljevsko žuto pevali su kraljevsku himnu i klečali sa svojim slonovima ispred portreta Maha Vadžiralongkorna.
 
Ceremonija je nastavak jučerašnje proslave kada je hiljade Tajlađana pozdravljalo kralja i njegovu porodicu koji su mahali sa balkona Velike palate. Slonovi, koji su došli iz cele zemlje, na kraju ceremonije su trubili i pozirali za grupne fotografije.
 
"Drago mi je da Njegovom visočanstvu svi ukazuju poštovanje, čak su i slonovi. Uradili su to dobro", rekao je jedan od prisutnih.
 
Tajlanđani bele slonove smatraju svetim simbolom kraljevske moći, a slon je bio simbol na nacionalnoj zastavi do 1917. godine.
 
Vadžiralongkorn je preuzeo tron 2016, nakon smrti svog oca, a ovog vikenda trodnevnom ceremonijom formalno je krunisan.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.