Tajland: Pas pronašao bebu koju je majka zakopala na polju

Zove se Ping Pong i slave ga kao heroja: reč je o psu koji je spasio život novorođenom dečačiću kojeg je majka, tinejdžerka, zakopala na polju na severoistoku Tajlanda kako bi ga se rešila, objavila je policija.
Tajland: Pas pronašao bebu koju je majka zakopala na polju
Foto: Pixabay
Dečačić je bio zakopan pod slojem smeća nedaleko od farme u okrugu Čampuang, ali ga je Ping Pong pronašao istog dana, 15. maja.
 
Pas je počeo da kopa i laje, privukavši pažnju svog vlasnika, pastira, koji je prišao da pogleda šta je pronašao.
 
"Mislim da ga je pas pronašao nedugo nakon što ga je majka zakopala", rekao je policajac Panuvat Udkam, dodajući da je dete smešteno u bolnicu i da je u dobrom zdravstvenom stanju.
 
Protiv majke, 15-godišnjakinje, pokrenut je krivični postupak zbog pokušaja ubistva i napuštanja deteta. Tereti se da je htela da ga se reši, jer se bojala da će se njeni roditelji ljutiti na nju, rekao je.
 
"Dakle, nakon što ga je rodila sasvim sama, zakopala ga je", rekao je.
 
Lokalni mediji s velikom su pažnjom popratili tu priču, a na društvenim mrežama građani su hvalili Ping Ponga: pas je čovekov "najbolji prijatelj", rezimirao je jedan korisnik Fejsbuka.
  • Png

    20.05.2019 07:46
    ...
    that'll do dog, that'll do.
  • ...

    18.05.2019 21:19
    A moze li i protiv roditelja da se pokrene neki postupak?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.