Počeo kineski festival tokom kojeg će biti pojedeno oko 15.000 pasa

Nedavno je počeo još jedan Yulin festival na kojem je između 10.000 i 15.000 pasa mučeno, ubijeno i pojedeno.
Počeo kineski festival tokom kojeg će biti pojedeno oko 15.000 pasa
Foto: Pixabay
Festival je počeo da se održava 2009. godine, a Kina, uprkos svemu, nije prepoznala ovu groznu tradiciju kao nešto loše. Svake godine traje borba da se ovaj festival zabrani i do sada je peticiju potpisalo 1,5 miliona ljudi.
 
Izvršna direktorka udruženja Humane Society International UK Kler Bas je izjavila da je vreme da se ovaj desetodnevni festival zauvek zabrani i da je trgovina psećim mesom u Kini pre svega kriminal i okrutnost. 
 
Yulin festival je jedan mali, ali vrlo uznemirujući primer okrutne trgovine psećim mesom koju predvode kriminalci i lopovi koristeći otrovne strelice i užad, što je protivno zdravstvenim i sigurnosnim zakonima zaštite i dobrobiti životinja.
 
Potpisana peticija je dostavljena Kineskoj ambasadi uz podršku raznih organizacija koje se bave zaštitom i dobrobiti životinja kako bi se ovaj užasan festival zauvek zabranio. 
 
Direktor RSPCA Internationala Pol Litlfer je izjavio da zakoni u Kini tek treba da se promene i da se nada da će se te promene uskoro desiti. Za RSPCA je zabrana Yulin festivala jedan od glavnih razloga saradnje s Kinom.  
 
Ovaj festival traje sve do nedelje, 30. juna.
  • Hećim Bulat

    25.06.2019 09:13
    Mljac
    Samo cepaj, nek se i prasići poštede neki put, bravo žutaći!!!
  • teribl

    24.06.2019 17:52
    nisam robot
    Samo nek se drže podalje od mog dvorišta.
  • Gužva

    24.06.2019 10:25
    To su valjda te srećne države sa puno stanovnika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.