VIDEO: Koala prišla biciklistima i tražila vodu

Procenjuje se da je u australijskim požarima stradalo oko dve hiljade koala.
Neke od životinja uginule su i zbog manjka hrane i vode. Požari su uništili centralna staništa koala, a podizanje temperature vazduha ima jednako loš rezultat na njihov život.
 
Brojni volonteri i udruženja na sve načine pomažu ugroženim životinjama, ali pomažu im i obični prolaznici koji ih često zateknu na putu. Upravo to se dogodilo grupi biciklista nedaleko od Adelejda. Zaustavili su se kako bi pomerili koalu s puta, ali nisu imali pojma da će im životinja bez straha prići i zatražiti pomoć. Odmah su shvatili da traži vodu. 
 
"Prišla nam je poprilično brzo za jednu koalu, a kada sam joj dala vode, čak mi se popela na bicikl", rekla je Ana Husler, jedna od biciklista, za 7news.com.au. 
 
Sve je i snimljeno.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

There were about a dozen cyclists around me watching this (all men) and several commented that it was genuinely the best thing they’ve witnessed. What a truly wonderful experience. Check out my previous posts this morning for explanation. : : : #cyclingtips #cycling #roadcycling #roadbike #roadbikelife #lifeonabike #travelbybike #cyclingphotography #cycleshots #rideyourbike #instacycle #veloclub #cyclinglife #fromwhereride #switchbacks #roadslikethese #cyclingpassion #cyclingworld #whenindoubtpedalitout #womenonbikes #womenriders @cyclingtips @veloclub.cc @iamspecialized @iamspecialized_wmn @womenridebikes #rideadelaide #radelaide #adelaide #adelaidehills #southaustralia #koala #koalabear #koalabears #australia

Објава коју дели Lulu (@bikebug2019) дана

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.