Kojot napao dvogodišnje dete, otac deteta životinju udavio rukama

Ijan O' Rajli iz američke savezne države Nju Hempšir šetao je sa suprugom i troje dece u blizinu šume kod mesta Judes Pond kada ih je zaskočio kojot, ščepavši najmlađe dete za kapuljaču jakne.
Kojot napao dvogodišnje dete, otac deteta životinju udavio rukama
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako bi spasao dete, otac je udario kojota, srušio ga na zemlju, a potom ga udavio, prenosi UNILAD. On je za lokalne medije objasnio da nije uživao u ubijanju životinje, ali da je u njemu proradio instinkt da zaštiti svoju porodicu, usled čega je osetio nalet adrenalina.
 
"Kojot nije imao nameru da popusti. Na kraju sam doneo odluku da sam postanem napadač pa sam ga zaskočio, udario i srušio na zemlju. Kada sam bio iznad njega, stegnuo sam mu njušku šakom da me ne bi ugrizao", rekao je Ijan, dodajući da ga je usmrtio stezanjem dušnika.
 
 
U borbi s kojotom, zadobio je ugrize na ruci i grudnom košu. I dete je izgriženo, ali nije probijena koža zahvaljujući debeloj zimskoj jakni.
 
Ijan je već primio vakcinu protiv besnila, ali će biti prisiljen da, za svaki slučaj, poseti lekara još najmanje četiri puta.
 
 
Policija smatra da je u pitanju isti kojot koji je u dva prošla navrata nasrtao na ljude u tom području, uključujući i šezdesetdvogodišnju ženu koja je sedela na svom tremu.
 
Uprkos napadima, kojoti su minimalan rizik za ljude
 
Kojoti obično zaziru od ljudi. Hrane se manjim glodarima, zečevima i jelenima. Stručnjaci smatraju da se broj napada može smanjiti izmenom ljudskog ponašanja. Oni poručuju ljudima da kojote ne hrane, da ne beže ako ih primete i da svoje ljubimce drže na povocu.
 
Uprkos tome što ne predstavljaju ozbiljnu opasnost za ljude, neretko su meta zemljoposednika i državnih organizacija koje ih istrebljuju. Blizu pola miliona jedinki se usmrti godišnje, a jedna od metoda likvidacije jeste pucanje iz helikoptera.
 
Ne postoje dokazi koji idu u prilog tvrdnji da istrebljenje kojota pogoduje prirodi, a stručnjaci čak smatraju da njihov nestanak narušava stabilnost ekosistema.
  • Лука Лабан

    24.01.2020 17:28
    Не видим потребу да се било коме правда што је убио којота!
  • shimmy

    23.01.2020 14:21
    bravo
    Tate su zakon!
    #tatesuzakon

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.