Istraživanje pokazalo: Pingvini komuniciraju na sličan način kao i ljudi

U većini ljudskih jezika najčešće su reči one kratke, a izgleda da isto važi i za pingvine.
Istraživanje pokazalo: Pingvini komuniciraju na sličan način kao i ljudi
Foto: Pixabay
Tim istraživača iz Italije otkrio je da afrički pingvini koriste iste govorne obrasce kao i ljudi, što je prvi put ustanovljeno za neku životinju koja nije primat, piše CNN.
 
Tim naučnika snimio je 590 poziva za parenje kod 28 afričkih pingvina iz tri različite kolonije u italijanskim zoološkim vrtovima. Ovi pozivi zvuče slično kao njakanje magarca, piše u studiji, zbog čega se ovi pingvini nazivaju i magareći pingvini.
 
Istraživanje je otkrilo da vokalni delovi koje koriste sadrže tri različita sloga koja nisu iste dužine i da najčešće upotrebljavaju kratke "reči", dok se duže sastoje od tih kraćih slogova.
 
Ovo je pokazalo da pingvini, barem ovi afrički, govore jezikom koji ima dve karakteristike ljudskog govora – najčešće korišćene reči su kratke, a kada se koriste u dužim rečenicama, još više se skraćuju.
 
Pingvini upotrebljavaju slogove kako bi komunicirali na najekonomičniji način pa najkraće od njih koriste za najčešće pozive, zaključuju naučnici.
 
Ovo nije prvi put da je kod pingvina otkrivena karakteristika slična ljudskoj. Pre ovog ove ptice privukle su pažnju kada je ustanovljeno da one imaju i partnere istog pola.
 
Afrički ili magareći pingvini žive na obalama Južne Afrike i Namibije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.