VIDEO: Zoološki vrt u Holandiji predstavio mladunčad polarnog medveda, bez posetilaca

Mladunčad polarnog medveda prvi put su izašli van jazbine u zoološkom vrtu u Holandiji, ali tome niko nije mogao da prisustvuje jer je park zatvoren zbog virusa korona, piše People.
I dok zoološki vrtovi privremeno zatvaraju svoja vrata za javnost tokom pandemije virusa korona (kao i restorani, arene i druga javna mjesta širom sveta), holandski Ouwehands Zoo u Rhenenu predstavio je svoje tri i po meseca stare polarne medvede, bez ikakvih posetilaca.
 
Kako se može videti na snimcima koje je zoološki vrt objavio, dve bebe polarnog medveda prvi put su izašle iz mamine jazbine, u kojoj je mračno i zvučno izolovano. Držeći se blizu svoje majke, medvedići su, u sredu, počeli da se prilagođavaju svom novom terenu.
 
 
"Živimo u bizarnom vremenu u kojem je virus korona zahvatio celu planetu i svima nam se savetuje da ostanemo u svojim domovima. U međuvremenu, život u zoo vrtu je uobičajen. Životinje se bude, drveće lista, a bezbrižni blizanci, polarni medvedi, prvi put su pokazali svoje nosiće napolju", napisali su u objavi iz zoološkog vrta.
 
Ženka polarnog medveda je 27. novembra, Freedom (Sloboda), rodila blizance čiji polovi još nisu poznati. Kada polovi budu poznati, radnici u zoološkom vrtu već imaju spremne opcije za njihova imena: Juka i Atlas za dečake i Jura i Nova za devojčice.
 
 
Zoološki vrt, koji će biti zatvoren barem do 6. aprila, trenutno ima pet polarnih medveda, a tri su odrasle ženke i obuhvataju tri generacije.
 
 
Kako bi svojim životinjama omogućili prisutnost u javnosti, nekoliko je zooloških vrtova omogućilo ljudima da preko interneta, od kuće gledaju njihove životinje. Recimo, zoološki vrt u Sinsinatiju svakodnevno organizuje gostovanje u "Home Safari Facebook Lives" u kojima predstavljaju po jednu od svojih životinja i nude zabavne, edukativne aktivnosti onima koji su u kućama. 
 
U prvom video druženju, u ponedeljak, predstavili su jednog od svojih najpoznatijih stanovnika, nilskog konja Fijonu.
  • Maja

    23.03.2020 08:32
    Preslatkoooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.