Francuski veterinari: Pse i mačke nemojte dezinfikovati alkoholom

Francusko udruženje veterinara upozorilo je danas da kućne ljubimce, posebno pse i mačke, ne treba dezinfikovati sredstvima na bazi alkohola jer mogu biti štetna za njih, već je dovoljno oprati im šape vodom i sapunom.
Francuski veterinari: Pse i mačke nemojte dezinfikovati alkoholom
Foto: Pixabay
Usred epidemije koronavirusa, mnogi vlasnici životinja su sami preduzele neke opasne inicijative, naveli su veterinari i dodali da se danima na društvenim mrežama pojavljuju fotografije pasa s povredama šapa od pranja deterdžentom, alkoholom, čak i varikinom.
 
Veterinari su ponovili da su sapun i šampon sasvim dovoljni, dok su alkohol i druga sredstva za dezinfekciju opasna za životinje koje se ližu i na taj način unose hemikalije u organizam.
 
Dodali su da i sa životinjama treba držati određenu fizičku distancu, češće prati ruke posle maženja ljubimca i izbegavati bliske kontakte lizanje ruke ili njuškanje lica.
 
Francuzi su veliki ljubitelji kućnih ljubimaca, kojima posvećuju izuzetnu pažnju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.