Uginulo više od 350 slonova u Bocvani

Više od 350 slonova uginulo je od nepoznatog uzroka, a fotografije iz vazduhu prikazuju njihove leševe razbacane po delti reke Okavango i drugim severnim delovima Bocvane.
Uginulo više od 350 slonova u Bocvani
Foto: Pixabay
Prve smrti slonova zabeležene su u maju kada je 169 slonova umrlo u kratkom periodu na delti reke Okavango, močvarnom i bujnom staništu divljih životinja.
 
Taj se broj gotovo udvostručio do sredine juna, a 70 odsto smrtnih slučajeva desilo se oko vodotoka.
 
Vlada Bocvane još nije obavila testiranja na otrove ili patogene, međutim, antraks je isključen kao uzrok smrti.
 
Trovanje cijanidom prethodno su koristile lovokradice u Zimbabveu.
 
Naučnici su pozvali vladu da testira životinje što pre kako bi isključili potencijalno opasne patogene koji bi se mogli preneti sa životinja na čoveka.
  • Lala

    03.07.2020 12:03
    Jadne zivotinje,priroda bi izgleda trebalo da nas se resi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.