VIDEO: Snimljen i drugi veliki kit u Jadranu

Nakon što su u avgustu fotografisali odraslog kita ispred Paklenice, istraživači Hrvatskog prirodnjačkog muzeja i Instituta Plavi svijet sada su uspeli dronom da snime još jednog kita u tom području.
S obzirom na to da su se dojave o kitu u području južnog dela Velebitskog kanala nastavile i u septembru, istraživači su ponovo izašli na teren, objavio je Institut Plavi svijet.
 
Velikog kita pronašli su u subotu, 5. septembra, na samom ulazu u Novsko ždrilo. Kita su pratili oko dva sata kada je doplivao do novog Masleničkog mosta i vratio se u Velebitski kanal. S obzirom na to da su mu zaroni trajali do 38 minuta, istraživači su odustali od daljnjeg praćenja i snimanja, prenosi N1.
 
Pregledom snimljenih fotografija utvrdili su da se ne radi o istoj životinji koja je u tom području boravila sredinom avgusta, već se radi o drugom kitu. Fotografije su potvrdile dojave građana da u severnom Jadranu borave najmanje dva velika kita. 
 
Tokom jutra 6. septembra istraživači su ponovo izašli na more te su istog velikog kita pronašli nešto severnije od samog Novskog ždrila.
 
  • Nd

    09.09.2020 18:00
    Ns
    Došli su da nam kažu kakva smo go...a! :)
  • Goran

    09.09.2020 07:39
    Odlicno snimljeno.
  • StAV

    09.09.2020 07:12
    Priroda na podseca
    Ko je glavni a ko kvari. Hvala Koroni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.