S jelkom u Njujork doputovala i malena sova

Radnici koji su postavljali novogodišnju jelku ispred Rokfeler centra u Njujorku otkrili su među njenim granama skrivenu sovu koja je s jelkom do Njujorka putovala tri dana prešavši 270 kilometara.
Malena ptica nazvana, kako drugačije nego Rokfeler, odrasli je mužjak minijaturne vrste sova.
 
Rokfeler je bio dehidriran i gladan, ali bez povreda, rekla je upravnica centra Ravensberd za divlje životinje Elen Kališ.
 
U taj azil u Njujorku ptica je dopremljena nakon veterinarskog pregleda. Centar planira da je ovog vikenda pusti na slobodu kad se oporavi.
 
Norveška smreka visoka 23 metra u subotu je dopremljena na Menhetn iz Oneonte u središtu savezne države Njujork.
 
Na društvenim mrežama nisu s oduševljenjem dočekali jelku zbog siromašne krošnje, a neki su zaključili da njen otužni izgled primereno označava kraj godine koju treba što pre zaboraviti.
  • Funny

    20.11.2020 09:53
    Tužna priča o maloj sovi, bahatom ponašanju prema prirodi i uništavanju životne sredine mnogih životinjskih vrsta koje više nemaju gde da se sklone od ljudskih štetočina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.