Roda Malena i ove godine čeka svog Klepetana

U regionu i svetu već dobro poznata roda Malena i ove godine s nestrpljenjem čeka svog dečka Klepetana, koji već deceniju stizao u sat tačno 24. marta, ali je poslednjih godina počeo malo da kasni, što zbog zime, što zbog godina.
Roda Malena i ove godine čeka svog Klepetana
Foto: Pixabay
U školskom dvorištu u Brodskoj Varoši ne zna se ko je nervozniji - roda Malena koja još uvek čeka svog Klepetana ili penzionisani domar Stjepan Vokić (75), kome su tokom godina obe rode postale kao deo porodice.
 
Iako su se prve ptice selice već vratile, Klepetana još nema. Malena je tužna i odbija hranu. Po ceo dan stoji na krovu dvorišne zgrade lokalne škole i već pomalo uređuje gnezdo za njegov povratak.
 
Stjepan veruje da će se njegov ljubimac vratiti, ali s obzirom na to da se poslednjih godina vraćao kasnije nego pre, očekuje ga, kaže, tek negde za Uskrs.
 
Vremenske prilike su se promenile, klima je postala ćudljiva i sve to utiče da se Klepetan iz godine u godinu vraća sve kasnije.
 
Verovatno ga neće biti još desetak dana, jer on kad kasni - onda baš kasni.
 
Stjepan Klepetana očekuje 4. aprila, jer on je uvek dolazio, kaže, a mart je veoma hladan.
 
Svi ipak veruju da će Klepetan na svom dugom putu čak iz Južne Afrike, uspeti da pronađe put do njenog gnezda.
 
Inače, Klepetan je star 30 godina.
  • AA

    24.03.2021 17:27
    lepo
    Divne ptice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.