VIDEO: Klepetan se 19. put vratio Malenoj

Najlepša ljubavna priča životinjskog sveta iz regiona upravo dobija nastavak. Klepetan se vratio Malenoj 19. put.
VIDEO: Klepetan se 19. put vratio Malenoj
Foto: Pixabay (ilustracija)
Malena, roda slomljenog krila, o kojoj već 28 godina brine Stjepan Vokić (75), proteklih je dana tugovala gledajući brojne rode koje su se vraćale, dok njenog Klepetana nije bilo. Ipak, Stjepan je bio uveren da će se njegov ljubimac vratiti, jer su se vremenske prilike promenile i sve to utiče na to da se rodan iz godine u godinu vraća sve kasnije, s 13.000 kilometara dugog puta iz Južne Afrike.
 
Ipak, stigao je, piše Večernji list.
 
"Klepo uvek dolazi poslednji, a kada kasni, onda baš kasni. Međutim, znao sam da će se vratiti. Nas dvojica vezani smo posebnom, neraskidivom vezom", kratko je rekao Vokić.
 
Priča o dirljivom odnosu dve rode odavno je prešla granice Hrvatske. Sve je počelo još 1993. godine, kada je Stipa, inače domar škole u penziji, na ribnjacima kod Brodskog Stupnika pronašao rodu slomljenog krila koju su ranili lovci. Trebalo je da odleti u Afriku, ali nije mogla pa ju je uzeo kod sebe.
 
Devet godina kasnije, pojavio se Klepetan i rodila se velika ljubav između njega i Malene, koju ceo region prati iz godine u godinu kao jedinstvenu priču o vernosti.
 
Do danas su na svet doneli 66 ptića u gnezdu na krovu dvorišne zgrade područne osnovne škole u Brodskom Varošu.
 
  • Radivoj Kolarov

    16.04.2021 01:19
    Mužijak rode
    Mužijak rode zove se štrk.Otud i pridev štrkljast.
  • Дада

    15.04.2021 09:37
    Бог те благословио, драги чика Стјепане!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.