Zoo vrt u SAD počeo da vakciniše životinje protiv kovida

Zoološki vrt u zalivu San Franciska svoje velike mačke, medvede i tvorove imunizuje protiv korona virusa, u okviru napora da se u SAD zaštite životinjske vrste.
Zoo vrt u SAD počeo da vakciniše životinje protiv kovida
Foto: Pixabay
Tigrovi Džindžer i Moli su prve dve životinje u zoološkom vrtu u Oaklandu koje su ove nedelje dobile vakcinu, a doze je donirala i razvila veterinarska farmaceutska kompanija Zoetis iz Nju Džersija, prenosi AP pozivajući se na list San Francisko hronikl.
 
Zvaničnica veterinarske službe u zoološkom vrtu, Aleks Herman, saopštila je da nijedna životinja do sada nije zaražena virusom, ali da žele da deluju preventivno, pa su tako tigrovi, mrki i grizli medvedi, planinski lavovi i tvorovi dobili prvu od dve doze, a zatim će vakcinisati i druge životinje.
 
Ona je u saopštenju je navela da je zoološki vrt do sada koristio barijere za socijalno distanciranje, a osoblje je nosilo zaštitnu opremu kako ne bi ugrozilo osetljive vrste i da je situacija sada lakša kada životinje mogu da se bolje zaštite ovom vakcinom.
 
Zoetis će donirati više od 11.000 doza za životinje koje žive u skoro 70 zooloških vrtova, kao i u više od desetak zimskih vrtova, akademskih institucija i vladinih organizacija smeštenih u 27 američkih država, navodi se u saopštenju za štampu.
 
Zoološki vrt u San Dijegu počeo je s imunizacijom primata u januaru nakon epidemije kovid-19 među čoporom gorila u svom Safari parku, a veliki majmuni, koji dele 98 odsto svoje DNK sa ljudima, posebno su podložni infekcijama kao i mačke.
 
Dosadašnji potvrđeni slučajevi korona virusa kod životinja uključuju gorile, tigrove i lavove u zoološkim vrtovima, i domaće mačke i pse.
  • ns adjanka

    05.07.2021 10:28
    ljubitelj zivotinja
    jadne zivotinje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.