Kolonija šišmiša skrivala se u sali za sastanke u Ministarstvu poljoprivrede Hrvatske

Terenska ekipa Skloništa za nezbrinute životinje Zagreba juče je intervenisala u Ministarstvo poljoprivrede i zbrinula koloniju šišmiša koja je primećena iza klima uređaja u dvorani za sastanke.
Kolonija šišmiša skrivala se u sali za sastanke u Ministarstvu poljoprivrede Hrvatske
Foto: Pixabay (ilustracija)
"Predstavnici Ministarstva primetili su šišmiše iza klima uređaja u dvorani za sastanke te o tome obavestili Hrvatsku agenciju za okolinu i prirodu. HAOP je u pomoć pozvao hvatače iz Skloništa u Dumovcu", saopšteno je iz Dumovca - Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.
 
Kažu da je hvatače iznenadila činjenica da ih je iza klima uređaja dočekala cela kolonija slepih miševa.
 
Većinu su brzo nežno smestili u kutiju, ali neki su se razleteli po prostoriji. Pritom su se vešali za spušteni plafon, rasvetu i ventilaciju. Kad su svi slepi miševi ulovljeni, prebrojani su. U kutiji su bila 33 šišmiša.
 
Jedna ženkica delovala je "sumnjivo", pa je prevezena u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog Zoološkog vrta, a hvatači su ostale šišmiše na Bundeku pustili u prirodu.
 
Šišmiši, jedini leteći sisari, u Hrvatskoj su zakonom zaštićeni.
  • НС

    15.09.2021 10:49
    Нису то шишмиши, већ министри у влади Хрватске :-D
  • Joanakije

    15.09.2021 10:10
    Hehe
    Mora da su se jako cesto sastajali u toj sali, ako su se tako lepo nastanili tu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.