Luksuzni "hotel" za kamile: Toplo mleko i tetošenje pre izbora lepote

Uz zagrejane boksove i toplo mleko život ne može postati glamurozniji za najlepše kamile Saudijske Arabije kada borave u luksuznom kompleksu u blizini Rijada.
Luksuzni "hotel" za kamile: Toplo mleko i tetošenje pre izbora lepote
Foto: Pixabay
Za 400 rijala (oko 100 evra) po noćenju kamile ošišaju, očetkaju i tetoše pre nego što učestvuju u takmičenjima lepote na kojima su ulozi milionski.
Kamile, od kojih su mnoge u najmu, pomno se proveravaju zbog ilegalnih intervencija poput botoksa, zbog kojih bi mogle biti izbačene sa takmičenja zbog varanja. Četrdeset i tri kamile diskvalifikovane su kada su kontrolori uočili prekršaje poput botoksa, silikona i filera ubrizganih u usne, grbe i repove životinja.
I sve se radi u okruženju koje je sigurno od kovida kako bi se sprečila bilo kakva žarišta epidemije. Tatman, opisan kao prvi hotel za kamile, pustinjski je kompleks na otvorenom u blizini godišnjeg Festivala kralja Abdelaziza, koji ima nagrade u ukupnom iznosu od 60 miliona evra.
 
To je logičan korak za unosnu industriju u toj regiji u kojoj su kamile cenjene kao simbol tradicionalnog života. Životinje se ocenjuju na osnovu obeležnja poput oblika usana, vrata i grbe i boje, a pobede znače prestiž za njihove vlasnike.
 
Omair al-Kahtani, Saudijac, prijavio je 80 kamila u Tatman na 16 dana, rekavši da će ga to koštati od 130.000 do 200.000 evra. Objekat je "vrlo koristan jer kamile ostaju pod njihovom brigom i prolaze redovne lekarske preglede", rekao je 51-godišnji preduzetnik za AFP.
 
Ima 120 ograđenih prostora za jednu ili dve kamile, od kojih je svaki opremljen plastičnim posudama za vodu i stočnu hranu. Odjava iz "hotela" je u 12:30 časova. Ukupno 50 radnika brine o životinjama i drže ih u strogim sanitarnim uslovima kako bi se rizik od kovida sveo na najmanju moguću meru.
 
Prošlih godina Kahtani i njegovi pomoćnici postavljali su šatore u blizini festivala, brinući sami o kamilama. Mnoge od četvoronožnih gošća učesnice su na takmičenju Mazajen al-Ibl, najvećem svetskom izboru lepote kamila i vrhuncu Festivala kralja Abdelaziza. 
 
Hotel je popularan i ostvaruje prihod od više od 1,5 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.