Mačak koji je nestao pre pet godina slučajno pronađen u brodskom kontejneru na naftnoj platformi

Mačak koji je pre pet godina nestao, pronađen je pošto ga je lutanje odvelo do jedne škotske naftne platforme na moru odakle je nedavno evakuisan helikopterom.
Mačak koji je nestao pre pet godina slučajno pronađen u brodskom kontejneru na naftnoj platformi
Foto: Pixabay

"Uspešno smo spasili mačku pronađenu na morskoj naftnoj platformi u brodskom kontejneru iz Piterheda, na istoku Škotske", navelo je jedno od udruženja za zaštitu životinja i dodalo da ne zna kako je životinja završila u kontejneru.

Mačak je poslednjih godina često posećivao zatvor u Piterhedu, gde ga je zatvorsko osoblje hranilo i dalo mu nadimak "Jednooki Džo".

Međutim, udruženje koje je spasilo životinju, otkrilo je da mačak ima čip, da se zove Dekster i da je nestao pre pet godina.
 
"Zaista smo srećni što je bio dobro zbrinut za vreme lutanja, ali smo još srećniji što smo mogli da ga ponovo spojimo sa prvobitnim vlasnikom zahvaljujući čipu", dodalo je udruženje.
  • Mm

    23.04.2022 17:32
    Mmm
    Obožavam ih!
  • Dragan

    23.04.2022 14:05
    Ah
    Naj divniji kućni ljubimci.Čovek im ne treba a ipak obožavaju društvo čoveka a i lekoviti su svojim umilnim pogledom i predenjem.Kuca može da napadne,maca ne.Mačka u prirodi (sem lavova) živi sama al eto ovi vole društvo .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.