VIDEO: Zoo vrt vakciniše najosetljivije životinje protiv kovida, i to samo one koje same pristanu

Zoološki vrt u Torontu planira da protiv kovida imunizuje oko 120 životinja koje su najosetljivije na zarazu virusom korona, vakcinom Zoetis koja je posebno razvijena za životinjski svet.
Imunizacija je počela u trećoj sedmici aprila, a životinje će primiti dvostruku dozu cepiva, u razmaku od dve do tri sedmice.
Direktor Zoološkog vrta Dolf Dejong kaže da vakcinisanje obuhvata i male i velike životinje, kao što su primati, lasice, tvorovi, tigrovi ili svinje.
"Ovo je dobrovoljna vakcinacija. Životinje biraju da dođu i komuniciraju sa osobljem, a zatim im se daje cepivo. Pojedinim danima (životinje) sarađuju, a pojedinim danima ne sarađuju. Nastavićemo da radimo na ovome dok ne dobijemo svih 120 vakcinisanja", objavila je izjavu Dejonga novinska kuća CP24.
 
U vrtu nije bilo životinja zaraženih koronom, a situaciju olakšava to što mogu biti vakcinisane životinje kod kojih je rizik od zaraze uvećan.
 
"Ovo je bilo izuzetno izazovno vreme za sve nas. Svi smo bili zabrinuti za vlastitu dobrobit i za dobrobit svoje porodice, ali moramo da budemo sigurni da smo preduzeli sve za zaštitu Zoološkog vrta i životinja o kojima se staramo", izjavio je Dejong.
 
Uprava vrta je priredila video u kome objašnjava proces vakcinisanja životinja.
 
 
Članovi tima za brigu o životinjama treniraju ih da "dobrovoljno pokažu deo tela" za ubod igle, nagrađujući ih adekvatnom poslasticom.
 
"Životinja se može udaljiti u bilo kom trenutku, na njima je u potpunosti hoće li da učestvuju ili ne. Neki dani su uspešniji od drugih i to je u redu, ali davanje životinjama mogućnosti da učestvuju u vlastitoj zdravstvenoj zaštiti omogućuje nam da pomnije i efikasnije pratimo njihovo zdravlje, bez izazivanja nepotrebnog stresa", objašnjava u videu radnik zoološkog vrta.
  • R49

    02.05.2022 07:27
    Bolje shvataju
    Zoo vrt vakciniše najosetljivije životinje protiv kovida, i to samo one koje same pristanu

    Kladim se da će ova vakcinacija imati više uspeha nego vakcinacija u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.