VIDEO: Ovo je pudu - najmanji i najslađi jelen na svetu

Najmanji jelen na svetu oduševio je korisnike Reddita nakon što su njegove fotke objavljene na toj društvenoj mreži.
VIDEO: Ovo je pudu - najmanji i najslađi jelen na svetu
Foto: Pixabay
Jelen je otprilike velik koliko i domaći pas, a dolazi iz porodice takozvanih pudua.
Postoje dve vrste pudua i žive u Južnoj Americi. Južni pudu poreklom je iz Argentine i Čilea, a severni pudu iz Perua, Venecuele, Ekvadora i Kolumbije.
Pudui su biljojedi i žive od lišća, trave, semenki i otpalog voća.
 
Da bi dohvatili lišće, moraju da se usprave na zadnjim nogama ili, za razliku od svojih većih rođaka jelena, mogu čak i da se popnu na drveće kada je to potrebno.
 
Pudui su oprezne životinje i često su u stanju pripravnosti. Kad ih grabljivice progone, trče u cik-cak liniji, zbog čega ih je teže uhvatiti.
 
Njihov životni vek obično je između osam i 10 godina iako su ugroženi zbog mnogih faktora poput gubitka staništa, bolesti i parazita.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.