VIDEO: Uhapšen jer je šutnuo mačku u more; Ministar policije: Nasilje nad životinjama neprihvatljivo

Grčka policija uhapsila je muškarca koji je nogom šutnuo mačku u more dok je večerao u restoranu na ostrvu Evija.
VIDEO: Uhapšen jer je šutnuo mačku u more; Ministar policije: Nasilje nad životinjama neprihvatljivo
Foto: Pixabay
Na snimku na društvenim mrežama vidi se da su tri osobe sedele u otvorenom restoranu kad su im prišle dve mačke. Pokušali su da ih ribom namame u more, a onda je jedan od muškaraca mačku nogom šutnuo u more. 
Ako bude optužen, mogao bi se suočiti s 10 godina zatvora. Takođe bi mogao dobiti maksimalnu novčanu kaznu u iznosu od 50.000 evra. 
Mačku su meštani nakon incidenta odveli veterinaru, gde je ustanovljeno da je nepovređena. 
 
"Nasilje nad životinjama je neprihvatljivo. Čestitam onima koji su objavili snimak", rekao je grčki ministar policije Takis Teodorikakos.
 
 
Grčka je 2020. donela strog zakon prema kojem se zlostavljanje životinja kažnjava s jednom do deset godina zatvora. Odluka je jednoglasno izglasana u parlamentu, a predviđa i pozamašne novčane kazne. 
 
Grčka ima jednu od najvećih populacija pasa i mačaka lutalica na svetu, a aktivisti za prava životinja procenjuju da samo u Atini postoje milioni uličnih mačaka i pasa.
  • Aleksej

    24.05.2022 14:21
    Xexe
    Ako bude optužen, mogao bi se suočiti s 10 godina zatvora. Takođe bi mogao dobiti maksimalnu novčanu kaznu u iznosu od 50.000 evra.

    YES!!
  • Dante87

    09.05.2022 15:00
    Pogledajte mu uši..odmah se vidi kom soju pripada.. :D
    Nedostaje samo ona polulopta na toj tikvi..:D
  • Ja

    08.05.2022 15:38
    Ne razumem
    Ja uopste ne razumem kakva je to radost maltretirati životinje. Sta on odgovori kad ga pitaju zašto si je šutnuo u more? Da ga je ujela pa da se brani pa da razumem. Ali oovo mamljenje pa šutiranje u vodu mi je totalno neshvatljivo. Kako li je tek spreman čoveka da izbode ako ovako prema životinji... Treba velika novčana kazna pa da nauči da se ponaša silom kad već nema kulturu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.