Desetine morskih kornjača pronađene izbodene kod japanskog ostrva

Najmanje 30 zelenih morskih kornjača koje su proglašene ugroženom vrstom pronađeno je mrtvo ili sa ranama na vratu i perajama u blizini udaljenog japanskog ostrva Kumejima u južnoj prefekturi Okinave.
Desetine morskih kornjača pronađene izbodene kod japanskog ostrva
Foto: Pixabay
Policija je počela da istražuje slučaj zlostavljanja životinja prošlog petka nakon što je oseka otkrila tela morskih kornjača, saopštio je policijski zvaničnik iz Naha na Okinavi, prenosi CNN.
Područje u kojem su pronađene morske kornjače njihovo je prirodno stanište i prekriveno je morskom travom kojom se hrane, saopšteno je iz muzeja morskih kornjača Kumejima.
Jedan ribolovac priznao je da je ranio životinje kako bi ih uklonio iz svojih ribarskih mreža, prenosi BCC.
 
"Raspetljao sam neke od kornjača i pustio ih u more, ali nisam mogao da oslobodim one koje su bile teške pa sam ih ubo da ih se otarasim", rekao je neimenovani ribolovac.
 
Zelene morske kornjače su proglašene ugroženom vrstom od strane japanskih vlasti i globalnih grupa za zaštitu prirode. Sve vrste morskih kornjača se smatraju ugroženim i nalaze se na Crvenoj listi Međunarodne unije za zaštitu prirode (IUCN). One su zaštićene širom sveta, prema Svetskom fondu za prirodu.
 
Morski biolozi i drugi radnici iz ostrvskog Muzeja morskih kornjača požurili su na plažu nakon što su kornjače otkrivene, ali je većina njih do tada uginula. Nekoliko kornjača je imalo ubodne rane u dnu vrata, dok su drugim bila posečena peraja.
  • Dana

    19.07.2022 09:56
    Covek - najgora zivotinja ove planete :(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.