Beluga kit zalutao u francusku reku

Beluga kit je zalutao u reku Senu na severu Francuske, objavile su vlasti i pozvale ljude da se ne približavaju tom belom kitu kako ne bi uznemirili životinju.
Beluga kit zalutao u francusku reku
Foto: Pixabay
Prefektura departmana Eure u Normandiji objavila je da beluge, vrsta kitova koji normalno žive u arktičkim i subarktičkim vodama i u estuaru reke Sen Loren u kanadskoj državi Kvebek, umeju ponekad da zalutaju u južnije vode i mogu privremeno da prežive u slatkoj vodi.  
Vlasti sada pokušavaju da procene u kakvom je stanju zalutali kit, a ne znaju da li je reč o mužjaku ili ženki.
Krajem maja uginula je mlada ženka orke koja je bila pogođena metkom u glavu i zalutala u Senu. Udruženje "Sea Shepherd" obećala je 10.000 evra za informaciju o tome ko je pucao u orku.

Teme

kit
  • jadan

    04.08.2022 10:08
    kit
    završio ko ćuta u skupštini !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.