Četiri hiljade biglova spasenih od eksperimenata sada traže novi dom

Skoro 4.000 biglova traži novi dom nakon jedne od najvećih akcija spasavanja pasa u SAD-u, javlja BBC.
Četiri hiljade biglova spasenih od eksperimenata sada traže novi dom
Foto: Pixabay
Psi su uzgajani u uzgajivačnici u Virdžiniji koja ih je prodavala laboratorijima za eksperimente s lekovima. Uzgajivačnica je sada zatvorena zbog kršenja prava životinja, a dobrotvorna udruženja su počele misiju udomljavanja pasa.
"Četiri hiljade je velik broj", rekla je Kiti Blok, uporavnica udruženja "Humane Society". "Biće potrebno dva meseca da se sve te životinje izvuku napolje. Sarađujemo s našim skloništima i partnerima za spasavanje širom zemlje kako bismo ove pse konačno doveli u domove pune ljubavi", rekla je za Rojters.
Uzgajivačnicu u Kamberlendu, u vlasništvu kompanije "Envigo RMS", u maju je tužilo američko ministarstvo pravosuđa koje ju je optužilo za višestruko zlostavljanje životinja.
 
Inspektori su otkrili da su neki psi ubijeni umesto da im je pružena veterinarska nega, a bili su u stanju koje se može lako lečiti.
 
Hranili su ih i hranom u kojoj su bili crvi, buđ i izmet. Nekim ženkama koje su dojile potpuno je uskraćena hrana. Dvadeset i pet štenaca uginulo je jer su bili izloženi hladnoći. Nakon tužbe kompanija "Envigo RMS" je odbacila optužbe, ali je objavila da zatvara taj objekat, a pse premešta u "Humane Society", izvestio je CBS News.
 
Biglovi su sada podvrgnuti veterinarskim pregledima i vakcinaciji pre nego što budu dati na udomljavanje.
  • Seljak

    11.08.2022 14:00
    ??
    Zasto nisu krenuli sa tuzbama farmaceutskih kompanija koje su ucesnici. A mi tezimo da budemo zapadnjaci. Tesko nama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.