Šetanje pasa u ovoj zemlji uskoro će biti zabranjeno

Šetanje pasa uskoro će se smatrati ilegalnim, kaže iranska policija.
Šetanje pasa u ovoj zemlji uskoro će biti zabranjeno
Foto: Pixabay
"Šetanje pasa u parkovima je nezakonito, a građani će uskoro policiji prijavljivati takve prekršaje", rekao je šef teheranske policije Husein Rahimi.
Prema Rahimijevim rečima, ukoliko budu kršili ovu zabranu, protiv vlasnika pasa će biti pokrenut pravni postupak. Kako prenosi portal Khabar Online, narušavanje javnog reda i mira koje uzorkuju psi u stambenim zgradama takođe odmah treba prijaviti policiji.
Od prošlog meseca zvanično je zabranjeno dovođenje pasa u parkove i na zelene površine u Iranu. Vlasti na ovaj način žele da stvore "više javne sigurnosti". Međutim, vlasnici pasa do sada se toga nisu pridržavali, a iranski borci za prava životinja kažu da su takve mere preterane.
 
Kućni ljubimci nisu dobrodošli u nekim delovima društva u šiitskom Iranu, posebno među strogo religioznim stanovništvom. Psi se takođe smatraju prljavim u islamu.
Ipak, trend kućnih ljubimaca u porastu je poslednjih godina, posebno nakon pandemije koronavirusa. Baš zbog toga, u Iranu se otvara sve više veterinarskih ordinacija i specijalizovanih prodavnica za životinje.
  • Ljubo

    27.08.2022 09:26
    Bolesna vlast, vera, štagod..
  • Vera

    26.08.2022 14:33
    Bravo.
  • Ve

    25.08.2022 19:24
    Jadni ljudi. Pa gde će ih šetati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.