Na Filipinima održano venčanje pasa, dobili i blagoslov sveštenika uz prskanje svetom vodicom

Pomeranci Miči i Moči bili su među 15 četvoronožnih parova koji su se u subotu venčali na svečanosti venčanja kućnih ljubimaca na Filipinima.
Ova ceremonija je održana uz posebni blagoslov ljubimaca povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životinja.
Pseći parovi odjurili su u park pored tržnog centra, gde su stotine životinja, uključujući mačke, zečeve i morske prasiće, takođe primile blagoslove sveštenika koji ih je poprskao svetom vodicom.
Bio je to prvi obred od početka pandemije kojim se obeležava Svetski dan zaštite životinja. Taj dan se slavi širom sveta kako bi se priznala prava na dobrobit životinja - koji pada 4. oktobra, na blagdan sv. Franje Asiškog, zaštitnika životinja.
 
"Razlog zbog kog su nam blagoslovi kućnih ljubimaca važni je njihova zaštita i Božje vođstvo za posebno dobro zdravlje i dug život i nadamo se da se neće razboleti", rekla je Pola Pakis, čijih je pet ši-cua ovom prilikom takođe primilo blagoslov. 

Teme

Psi
  • Xo

    02.10.2022 14:50
    ...
    Boze me sakloni...stvarno treba da nas nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.