VIDEO: Krokodil pronađen u australijskom dvorištu, 2.500 kilometara od svog staništa

Slatkovodni krokodil pronađen je i uklonjen iz dvorišta u australijskoj saveznoj državi Novi Južni Vels, otprilike 2.500 kilometara od svog najbližeg prirodnog staništa.
VIDEO: Krokodil pronađen u australijskom dvorištu, 2.500 kilometara od svog staništa
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ženku krokodila spasilo je osoblje Australijskog parka reptila iz dvorišta u predgrađu Umina Bič severno od Sidneja, objavio je park na Instagramu. 
"Ženka australijskog krokodila je dugačka jedan metar, procenjuje se da je stara između osam i 10 godina i čini se da je dobrog zdravlja. Međutim, veruje se da je krokodil bio nezakonito držan kao kućni ljubimac jer australijski krokodili nisu autohtoni u pokrajini Centralna Obala", dodali su. 
Slatkovodni krokodili endemska su vrsta u Australiji i nalaze se samo u kopnenim vodama na severu zemlje.
 
 
Prema lokalnim medijima, obično se nalaze otprilike 2.500 kilometara severno od mesta gde je pronađena ženka. 
 
"Dođemo do kuće tog čoveka, uđemo u dvorište i, zaista, tamo je metar dugačak australijski slatkovodni krokodil", rekao je upravnik parka i timaritelj krokodila Bili Kolet za novine "Sydney Morning Herald".
 
Australijski park reptila pozvao je vlasnika krokodila da se javi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.