VIDEO: Mačak je toliko velik da ne stane u kavez, ima kilograma kao četvorogodišnjak

Mačak po imenu Patches (Zakrpica) smatra se najdebljom mačkom na svetu, a težak je čak 18 kilograma.
Mačak je u sklonište u američkoj saveznoj državi Virdžiniji došao početkom aprila, ali vrlo brzo je pronašao dom. Njegova udomiteljka Kej Ford odmah ga je stavila na dijetu i kaže da odlično napreduje.
Patches je postao prava internet senzacija kad ga je centar "Richmond Animal Care and Control" objavio na svojim stranicama, pozivajući ljude na udomljenje.
 
Otkrili su kako je prethodni vlasnik mačka sam doneo u sklonište i rekao da se on više ne može da brine o njemu.
 
Radnici skloništa su šokirano gledali u, kako kažu, najveću mačku koju su ikad videli. Bili su, priznaju, prilično ljutii na čoveka koji ga je doveo u to stanje, a onda ostavio. Dodali su kako je 18 kilograma težina prosečnog četvorogodišnjeg deteta.
 
 
Nije stao ni u jedan od kaveza koje su imali u skloništu. Veterinar kojem su ga odveli potvrdio je kako je prosečna težina mačke oko 4,5 kilograma, piše "Dejli mejl".
 
Pregledao ga je i ispostavilo se da je mačak savršeno zdrav, a kako nije mogao da stane u kavez, živeo je u kancelariji jednog od zaposlenih.
 
Nakon što je mačak objavljen na stranicama skloništa, mnogi su se javili da ga udome. Odabrana je Kej Ford jer je rekla da je penzionerka koja živi sama i voljna je da se posveti tome da Patches smrša.
"On bi zapravo mogao biti sjajna inspiracija i za mene. Možda bismo mogli da krenemo s mršavljenjem zajedno. Nemam preteran višak kilograma, ali sam se u pandemiji ugojila i volela bih da se vratim na staru kilažu", rekla je njegova nova vlasnica.
 
Iako je Patches ogroman, ipak nije najteža mačka ikad. Od njega je dva kilograma bio teži mačak Himi, koji je 1986. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda, a te godine je i uginuo.
 
Srećom, 1998. godine je ta kategorija ukinuta kako bi se demotivisali vlasnici koji su počeli previše da hrane svoje mačke kako bi oborili rekord.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.