VIDEO: Najezda insekata koji mogu da narastu do osam centimetara, uklanjaju ih i grtalicom za sneg

Stanovnici delova američke savezne države Nevade muku muče s milionima mormonskih cvrčaka (Mormon crickets), letećih insekata koji mogu da narastu do osam centimetara.
U Elku, gradu u severoistočnoj Nevadi, cvrčci su se pojavili u ponedeljak, prekrivši ulice, vegetaciju i zidove lokalnih bolnica, izveštava više medija.
"Da bismo pacijente dopremili u bolnicu, morali smo da angažujemo ljude s usisivačima za lišće i metlama, a u jednom trenutku smo čak imali i traktor s grtalicom za sneg", rekao je Stiv Barovs, direktor u regionalnoj bolnici severoistočne Nevade za lokalnu KSL TV.
 
Mnogi stanovnici su nezadovoljni. Iako ovo nije prvi put da se pojavljuju, niko ne pamti da ih je bilo ovoliko. 
 
 
Mnogi ih smatraju odvratnim - kažu, liče na pauke, i sve je puno njihovog izmeta. 
 
 
Ipak, ima i onih kojima ne smetaju i smatraju ih prilično simpatičnim.
 
Ovi insekti jedu travu, grmlje i useve, a ako su jako gladni, poješće i pripadnike svoje vrste. Žive ili mrtve, njima je svejedno. Osim zbog gadljivosti, ljudima nisu dragi jer njihova ishrana znači štetu na usevima. U 2001. i 2003. godini u Juti su pojeli 25 miliona dolara vredne žitarice. Osim toga, zbog toga što se gusti rojevi ovih insekata nalaze na ulicama, događaju se saobraćajne nezgode.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.