Više od 50 delfina se nasukalo na ostrvu u Škotskoj

Više od 50 crnih delfina nasukano je na plaži na ostrvu Luis u Škotskoj, od kojih je samo 10 živo.
Više od 50 delfina se nasukalo na ostrvu u Škotskoj
Foto: Pixabay (ilustracija)
Britanska ronilačka služba za spasavanje morskog života (BDMLR) saopštila je da je jutros preko policije upozorena da su se crni delfini nasuskali na spoljnim Hebridima, preneo je britanski list "Gardijan".
BDMLR je naveo da njihovi lokalni lekari za morske sisare trenutno pružaju prvu pomoć crnim delfinima, a lekari iz okolnih područja pripremaju pribor i organizuju transport do ostrva.
Britanska služba je prošle godine primila više od 3.000 poziva o nasukanim morskim vrstama na obali Velike Britanije, od kojih se većina odnosi na pliskavice, ali su srazmere današnjeg incidenta neobične.
 
Poslednji put u Škotskoj se nasukalo 70 dugih crnih delfina, od kojih je 19 uginulo u julu 2011. u Saterlendu. 
 
Crni delfini su vrsta delfina najosetljivija na mogućnost da se nasuču.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.