Bajdenov pas Komander ujeo pripadnike Tajne službe najmanje 10 puta

Pas predsednika SAD Džoa Bajdena Komander ujeo je pripadnike Tajne službe najmanje 10 puta između okotobra 2022. i januara ove godine.
Tu je uključen i jedan incident gde je povređeni agent morao da ode do bolnice, pokazuju podaci iz ministarstva unutrašnje bezbednosti (DHS).
Konzervativna grupa Džudišal voč objavila je danas gotovo 200 strana zapisa Tajne službe koje je dobila na osnovu tužbe po Zakonu o slobodi informisanja.
Grupa je podnela tužbu pošto odeljenje ministarstva unutrašnje bezbednosti nije na odgovarajući način odgovorilo na njihov zahtev u decembru o podacima o incidentima ujeda vezanih za Bajdenovog nemačkog ovčara. Grupa je navela da je uputila zahtev posle dojave o ponašanju psa.
 
Bela kuća i Tajna služba su danas umanjivali značaj te situacije.
 
Direktorka komunikacija za prvu damu Džil Bajden rekla je u imejlu da je kompleks Bele kuće "jedinstveno i često stresno okruženje" za domaće životinje i da porodica Bajden radi na tome da situacija bude bolja za sve. 
 
Glavni portparol Tajne službe Entoni Guljemi rekao je u odvojenom mejlu da se njegova agenciija za vreme nekoliko ranijih predsednika prilagođavala kako najbolje da deluje oko porodičnih ljubimaca i da ovi incidenti nisu izuzetak. 
 
"Mi vrlo ozbiljno shvatamo dobrobit naših zaposlenih", rekao je on.
 
Tajna služba obezbeđuje predsednika i njegovu porodicu i desetine pripadnika postavljeni su oko Bele kuće i njenog terena.
 
Bajden je dobio psa Komandera u decembru 2021. kao poklon od brata Džejmsa. Predsednikov prethodni pas, još jedan nemački ovčar zvan Mejdžor, poslat je da živi sa prijateljima u saveznoj državi Delaver posle nekoliko incidenata sa ujedima pripadnika Tajne službe i osoblja Bele kuće. 
 
Porodica ima i mačku Vilou.
  • milicica

    26.07.2023 00:25
    bogami opasno
    E da je bar jedan takav ali oba . Nije dobro sledeci na redu za ujed je gazda ako pre ne padne na glavu sa stepenica.Saču na stranu sto je mnogo mnogo je.
  • Realista

    25.07.2023 20:03
    Eskalacija
    Nije to ništa, pravi problem bi nastao kada bi gospodin Bajden počeo da ujeda članove svog obezbeđenja.
  • Kuzman

    25.07.2023 19:38
    Kakav vlasnik takav i pas ili kakav pas takav vlasnik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.