FOTO: Porodica vozilom udarila bebu slona, krdo slonova izgazilo automobil

Krdo divljih slonova je izgazilo vozilo na glavnom auto-putu u Maleziji nakon što je vozač automobilom udario mladunče slona, saopštile su juče lokalne vlasti.
FOTO: Porodica vozilom udarila bebu slona, krdo slonova izgazilo automobil
Foto: Pixabay
U automobilu su se nalazili 48-godišnji vozač, njegova supruga i 23-godišnji sin.
 
Porodica se u nedelju vozila glavnim auto-putem od ostrva Penang do severoistočne države Terenganu kada je u 19.35 sati po lokalnom vremenu vozilom udarila slonče, piše CNN. 
Vlasti navode da je u vreme incidenta padala kiša i da je bilo maglovito. 
 
"Automobil je udario u mladog slona koji je s krdom išao putem", rekao je Zulkifli Mahmud iz policije okruga Gerik. 
Mladunče je od udarca palo na tlo. 
 
"Kada je to videlo ostalih pet slonova u krdu, pojurilo je prema automobilu i počelo da ga gazi. Napustili su područje tek nakon što se mladunče ponovo osovilo na noge", rekao je Mahmud. 
 
 
Policija nije precizirala da li su članovi porodice bili u vozilu tokom napada slonova ili su uspeli da pobegnu, ali u policijskom saopštenju nije navedeno da je bilo smrtnih slučajeva ili ozbiljnih povreda. 
 
Na policijskim fotografijama se vidi velika šteta na prednjem i bočnim stranama vozila i razbijeni prozori. 
 
Zbog brze izgradnje puteva u Maleziji, divlji slonovi širom poluostrva često dolaze na kolovoz kako bi prešli u drugo područje u potrazi za hranom. Duž mnogih puteva postavljeni su znakovi koji upozoravaju vozače na prolazak slonova, posebno na severu zemlje. 
  • Marija

    30.11.2023 10:35
    Bravo za slonove.Treba i ljudi da nauče mnogo od slonova.
  • zzz

    29.11.2023 07:40
    Tako se to radi
    Mogli bi i mi da naučimo nešto od slonova.
  • MN

    29.11.2023 01:46
    Bravo za slonove!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.