VIDEO: Australijska policija zaplenila stotine guštera vrednih više od 800.000 dolara

Australijske vlasti su saopštile da je otkrivena kriminalna grupa koja je planirala ilegalno da iz države u Hongkong izveze stotine domaćih guštera.
Procenjena tržišna vrednost gmizavaca iznosila je 805.000 dolara, prema policiji Novog Južnog Velsa. U Sidneju su uhapšena tri muškarca i jedna žena.
 
Policija je zaplenila oko 260 guštera i tri zmije, a svi su držani u lošim uslovima. Stručnjaci su proverili njihovo stanje nakon čega su vraćeni u divljinu.
Formirana je radna grupa za istragu navodnih krijumčara u septembru nakon što je zaplenjeno 59 guštera u devet malih kontejnera na putu za Hongkong. 
 
Policajci su izveli niz racija u Novom Južnom Velsu u proteklih nekoliko nedelja.
U jednoj kući u Sidneju zaplenili su 118 guštera, tri zmije, osam jaja i 25 mrtvih guštera. Pretresom imanja u ruralnom Grenfelu pronađena su četiri guštera skrivena u vrećama.
 
Četvorica osumnjičenih, od 31 do 59 godina starosti, optuženi su za krivična dela uključujući izvoz domaćih reptila, bavljenje imovinom stečenom kriminalom i učešće u kriminalnoj grupi. Ako budu osuđeni, preti im do 15 godina zatvora.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.