Uginuo kit zuban koji se nasukao na peščani sprud kod obale Floride

Kod obale Floride, veliki kit zuban koji je privukao pažnju, nakon što se nasukao na peščani sprud, uginuo je, izjavili su zvaničnici.
Kit je bio dugačak oko 13 metara i težak čak 31.700 kilograma, rekli su oni.  
 
Policija i službenici za zaštitu divljih životinja počeli su u nedelju ujutru sa pokušajima da oslobode mužjaka kita nedaleko od plaže u Venisu, na Floridi. Do večeri, kit je otežano disao i uginuo je u ponedeljak, u tri sata posle ponoći po lokalnom vremenu, prema navodima Komisije za očuvanje riba i divljih životinja Floride (FWC).  
Sada će biolozi prikupiti uzorke kako bi pokušali da utvrde uzrok bolesti i smrti i bolje razumeli zdravlje kitova zubana, navodi se u saopštenju FWC.
 
Očekuje se da će proces trajati nedeljama.
Iako se procenjuje da u Meksičkom zalivu ima 1.100 kitova zubana, oni se obično nalaze u dubokim vodama i retko dolaze blizu obale.
 
Kitovi zubani spadaju u ugrožene vrste u SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.