VIDEO: Više od 500 beba kornjača spaseno posle jake oluje u Kejp Taunu

Akvarijum "Dva okeana" u Kejptaunu u Južnoj Africi je postao pretesan za sva morska stvorenja jer je doneto više od 500 beba morskih kornjača pronađenih i spasenih posle retke i snažne oluje.
VIDEO: Više od 500 beba kornjača spaseno posle jake oluje u Kejp Taunu
Foto: Screenshot (X/@SkyNews)
Reč je o malim kornjačama ugrožene vrste čekinjarke koje u normalnim okolnostima samostalno krstare okeanom, prenosi AP.
 
Umesto toga, većina njih će provesti prvih nekoliko meseci svog života u novoizgrađenim plastičnim rezervoarima u Centru za konzervaciju kornjača u Akvarijumu "Dva okeana" u kom se oporavlja oko 400 bolesnih i povređenih kornjača.
Bebe kornjače čekinjarke moraju same da se brane od trenutka kada se izlegu na kopnu i krenu na krstarenje okeanom.
 
Spasene kornjače su verovatno bile zahvaćene toplom Aguljaskom strujom u Indijskom okeanu, nošene oko vrha Južne Afrike i izbačene u hladne vode Atlantskog okeana blizu Kejp Tauna.
"To je prilično uobičajeno", rekla je Talita Nobl-Tral, šefica Centra za konzervaciju kornjača, ali je ukazala da nije normalno što je snažna oluja koja je nedavno pogodila područje Kejp Tauna ostavila stotine beba kornjača u kritičnoj situaciji.
 
"Zbog ovolikog broja spasenih kornjača budžetski planovi za ovu godinu su se raspršili", izjavila je za američku agenciju Nobl-Tralova.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.