Najdeblji čovek na svetu ostao bez titule nakon što je smršao 300 kilograma

Meksikanac Huan Pedro Franko deset godina nije mogao da ustane iz kreveta.
Imao je 590 kilograma, a onda je odlučio da se podvrgne operativnom zahvatu koji bi mogao da mu spase život. Međutim, lekari su mu postavili uslov: morao je prvo sam da smrša. 
 
Kada je brojka na vagi pokazala 300 kilograma, ugrađena mu je želudačna premosnica. Uspeo je da smanji količinu lekova koje je pio zbog dijabetesa i hipertenzije, stoji u izveštaju lekara.
 
Ovaj 32-godišnjak sada može sam šta god poželi iako je pred njim još dug put tokom kojeg mora da smrša 150 kilograma.
 
 
U Ginisovu knjigu rekorda upisao se kao najdeblji muškarac na svetu. Tvrdi da se godišnje gojio barem deset kilograma jer nije imao dovoljno novca da vodi zdrav životni stil.
 
"Sa samo šest godina imao sam skoro 60 kilograma, a uzrok toga je bolest s kojom sam rođen", izjavio je.
 
Nakon što je proglašen najdebljim muškarcem na svetu, nije mu se svidelo što je u centru pažnje, ali je odlučio da iskoristi tu priliku kako bi pobedio gojaznost.
 
  • Ns

    26.12.2018 13:11
    Odlicno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).