SZO: Vakcinacija protiv malih boginja ne sme da se propušta

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je danas da bi više od 117 miliona dece moglo da propusti vakcinu protiv malih boginja, pošto zemlje prekidaju imunizaciju i druge redovne medicinske usluge zbog borbe protiv epidemije virusa korona.
SZO: Vakcinacija protiv malih boginja ne sme da se propušta
Foto: Pixabay
SZO kaže da su 24 zemlje već odložile kampanje za vakcinaciju protiv malih boginja kako bi sprečile dalje širenje bolesti Covid-19, a očekuje se da će još 13 to učiniti do kraja godine.
 
"Zbog širenja Covid-19 možda ćemo morati da napravimo težak izbor i odložimo vakcinisanje, zato pozivamo zdravstvene lidere da pojačaju napore kako bi se najugroženijoj populaciji što pre omogućilo vakcinisanje protiv malih boginja. Učinite to", navodi se u današnjem saopštenju SZO.
 
SZO i njeni partneri kažu da podržavaju pauzu u vakcinisanju protiv malih boginja zbog neophodnog socijalnog distanciranja kao i velikog pritiska na zdravstvene radnike, ali da to ne znači da deca treba "trajno da propuste vakcinu".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.