Poljakinja stara 103 godine se oporavila od virusa korona

Poljakinja od 103 godine izlečena je od Covida-19 i u ponedeljak je napustila bolnicu u gradu Kenđežin-Kozle na jugu zemlje, objavila je ta ustanova.
Poljakinja stara 103 godine se oporavila od virusa korona
Foto: Pixabay
To je najstarija osoba u Poljskoj koja je pobedila virus korona.
 
"Ona je 20. aprila prebačena u bolnicu u zadovoljavajućem stanju, ali nekoliko dana kasnije je imala simptome respiratorne insuficijencije", rekao je šef neurologije Michal Glonek. "Dugo je ostala u bolnici jer je trebalo čekati rezultate drugog testa", objasnio je.
 
Stara dama, korisnica doma za stare, nikada nije pila antibiotike, otkrila je njena unuka.
 
Ona nije najstarija osoba koja se izlečila od Covida-19 u Evropi. U Španiji se jedna 113-godišnja žena oporavila 12. maja, dok su o u drugim zemljama, poput Velike Britanije i Francuske, zabeležena ozdravljenja pacijenata od 106, odnosno 103 godine.
  • Schilowitsch

    19.05.2020 22:58
    Sada je besmrtna
    Čestitam, bako, poživel nama 100 godi....Waaait a minute!
  • DDD

    19.05.2020 09:58
    lutrija
    Verovatno ih , zbog starosti, nisu ni stavljali na respiratore pa su zato i uspeli da prežive (sobzirom da mnogi stručnjaci komentarišu da je respirator za mnoge koban zbog nestručnosti osoblja koje vrši terapiju respiratorom).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.