Znakovi koji pokazuju da pijete previše piva

Pivo na kraju napornog dana mnogima pomaže da se opuste, ali ako se pije previše, može negativno da se odrazi na zdravlje, naročito ako se pije svaki dan.
Znakovi koji pokazuju da pijete previše piva
Foto: Pixabay
Postoji nekoliko znakova koji mogu da pokažu da previše konzumirate ovo piće.
 
Osećate se naduto
 
Prevelika konzumacija alkohola može da ošteti tkivo u probavnom traktu i prouzrokuje probleme sa crevima koja apsorbuju hranjive sastojke i vitamine tokom varenja hrane. Zbog toga se može javiti i pothranjenost, piše Eat This Not That.
 
Naravno, to zavisi od toga koliko alkohola pijete. Ali, ako vas muči nadutost i imate gasove, to može da bude znak da ste popili previše piva. Ako smanjite unos alkohola, to može rešiti problem s nadutošću i smanjiti rizik od nekih drugih zdravstvenih problema kao što su hemoroidi i čir.
 
Anksiozni ste
 
Anksioznost je česta pojava kod osoba koje piju velike količine alkohola. Ako pijete previše piva, možete se osećati anksiozno kada započne period detoksikacije, odnosno kada alkohol napusti vaše telo. Prema tome, ako često pijete pivo i anksiozni ste, možda bi trebalo da smanjite količine piva koje unosite.
 
Pospani ste
 
Ako ste pospani i imate problema sa spavanjem, to bi moglo da bude povezano sa količinom alkohola koju ste popili. Studija koju je sproveo Američki nacionalni institut za zdravlje pokazala je da je potrebno četiri do pet sati da alkohol napusti naše telo. Dakle, ako pijete alkohol pre spavanja, alkohol će poremetiti vaš san. Ako želite da popijete pivo, popijte ga ranije tokom dana.
 
Imate problem sa pražnjenjem creva
 
Velike količine alkohola, uključujući i pivo, mogu da prouzrokuju probleme s pražnjenjem creva. Prekomerna konzumacija alkohola može da prouzrokuje dijareju ili bol prilikom pražnjenja creva. Ako primetite takve probleme, smanjite unos alkohola i počnite da jedete više hrane koja je bogata vlaknima.
 
Imate problem u krevetu
 
Studije pokazuju da muškarci koji piju previše piva mogu da dožive erektilnu disfunkciju. Piće može da spreči proizvodnju hormona i smanji libido. Ako imate problema u krevetu, razmislite o tome da smanjite unos alkohola.
  • Zoran

    23.05.2021 19:38
    PIVA
    Popio sam Dunav i jos nemam tegobe zivelo Pivo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.