Rusija: Ništa od testiranja kombinacije Astrazeneke i Sputnjika

Etički komitet ruskog ministarstva zdravlja nije odobrio klinička testiranja kombinacije vakcine Astrazeneke i Sputnjika V u Rusiji.
Rusija: Ništa od testiranja kombinacije Astrazeneke i Sputnjika
Foto: 021.rs
Generalna direktorka Astrazeneke za Rusiju i Evroaziju Irina Panarina rekla je da ta odluka ne znači da ispitivanja nikad neće biti odobrena niti da su definitivno zabranjena.
 
Testiranja vakcine protiv kovida-19 koja bi kombinovala jednu dozu Astrazeneke sa ruskim Sputnjikom V na ljudima odobrena su u Azerbejdžanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Belorusiji, rekla je Panarina.
 
Plan za testiranje je da se učesnicima najpre da vakcina Astrazeneke, a onda 29 dana kasnije prva doza Sputnjika V.
  • gradjaninX

    29.05.2021 20:14
    Ako testiranja nisu odobrena - zabranjena su.
    Pa jel ovi ljudi misle da svi imamo IQ ko broj cipela?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.