Koliko treba da hodamo da bismo izgubili na težini?

Hodanje je fizička aktivnost kojoj je naglo porasla popularnost od početka pandemije kovida19. Ulice i parkovi bili su prepuni pešaka koji su počeli da šetaju kako bi poboljšali svoju kondiciju.
Koliko treba da hodamo da bismo izgubili na težini?
Foto: Pixabay
Ali neki se pitaju može li se uopšte smršati samo hodanjem.
Izvođenje vežbi visokog intenziteta vrlo je delotvorno za mršavljenje i sagorevanje kalorija, zbog čega je trčanje dobra ideja za one kojima je cilj da se oslobode kilograma. Ali i običnom šetnjom može se izgubiti na težini, a korisna je i za zdravlje srca.
Za gubitak jednog kilograma potrebno je oko 29 sati hodanja. Drugim rečima, ako dnevno hodamo sat vremena, u mesec dana bismo mogli da skinemo jedan kilogram. Logično, ako uz hodanje i trčimo, kilogrami će se mnogo brže topiti. Onoliko koliko možemo da skinemo sa 29 sati hodanja izgubićemo nakon nešto više od 10 sati trčanja, piše Marca.
 
Šetnja ima velike prednosti. Ne zahteva nikakvu opremu osim udobne odeće, mali je rizik od povreda, udaljenost i vreme određuje sam pešak i može se raditi bilo gde i sa bilo kim.
  • Cvele

    28.12.2022 13:42
    Beskorisni saveti...
    "Koliko treba da hodamo da bismo izgubili na težini?.."
    - Što se tiče smanjenja kilaže - nikoliko !
    - Jedino je dokazano da samo brzo hodanje uzbrdo pozitivno doprinosi i kondiciji i krvotoku na nogama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.